Logo Delhaize AD Flora Merelbeke - AD in het groot gescheven met Flora daaronder vermeldt

Af en toe nog eens degelijke Dagelijkse kost weet iedereen toch te appreciëren? Dit krokant gebakken konijn met erwtjes, wortelen en een simpel gekookt patatje is daar een prachtig voorbeeld van. 

400 g erwten1 ajuin
4 wortelenenkele takjes verse tijm
1 teentje looksnuif grof zout
scheut olijfolieenkele zwarte peperbolletjes
enkele takjes rozemarijn4 konijnfilets
2 eieren50 g paneermeel
50 g panko800 g vastkookaardappelen
snuif nootmuskaat2 eetlepels mosterd (voor de afwerking)
4 personen

Bereiding

  • 800 g vastkookaardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

  • 1 ajuin
  • 4 wortelen
  • enkele takjes verse tijm

Snipper de ui fijn. Laat een klontje boter smelten in een pan en stoof de ui aan in de boter. Schil de wortelen, snijd ze in kleine stukjes en stoof ze mee aan. Kruid bij met een enkele takjes fijngesneden tijm, peper en zout en een scheutje water. Zet een deksel op de pan.

  • 1 teentje look
  • snuif grof zout
  • scheut olijfolie
  • enkele zwarte peperbolletjes
  • enkele takjes rozemarijn

Pel de teen look en doe hem samen met een snuif grof zout, een scheut olijfolie, enkele zwarte peperbollen en een takje rozemarijn in de vijzel en plet alles fijn.

  • 4 konijnfilets

Leg de konijnfilets op je snijplank en plooi het flapje van de rug open. Strijk het vlees in met de kruidige marinade en rol de filets weer op.

  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 50 g panko

Klop de eieren met een scheutje olie los in een kom. Meng de panko en het paneermeel in een andere kom. Zet een pan op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden.

  • 400 g erwten

Voeg de erwtjes toe aan de wortelen en laat ze nog even meegaren.

Steek enkele prikkers in het konijn zodat ze niet opengaan tijdens het bakken. Haal de konijnfilets eerst door het geklutste ei en vervolgens door de mengeling met paneermeel en panko. Bak de gepaneerde konijnfilets in de hete olie krokant. Draai het vuur tijdens het bakken iets lager zodat het paneermeel niet verbrandt.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.

  • snuif nootmuskaat

Kruid de erwten en wortelen met wat extra peper en zout en voeg er wat nootmuskaat aan toe.

  • 2 eetlepels mosterd (voor de afwerking)

Schep wat aardappelen op een bord en lepel er wat erwtjes en wortelen bij. Leg er een krokant gebakken filet van konijn bij. Schep er een lepel mosterd bij om af te werken.

Bron: Dagelijkse kost (Tekst & Foto)

Haal vandaag nog uw ingrediënten
bij AD Flora Merelbeke