Logo Delhaize AD Flora Merelbeke - AD in het groot gescheven met Flora daaronder vermeldt

Dit is een perfect recept om met de kinderen te eten op vakantie: kleine pizza’s die ze zelf mogen beleggen met hun favoriete topping en bakken op de barbecue.

150 g roggebloem500 g tarwebloem
zout4 eetlepels gedroogde gist
3.75 dl waterolijfolie
1 ajuin1 teen knoflook
70 g tomatenpureegedroogde oregano
680 g passata (gezeefde tomaten)peper
een snuif kristalsuiker1 bol mozzarella
200 g kerstomatensalami
kappertjestonijn uit blik
rucolabasilicum
4 personen

Benodigdheden

  • een schone keukenhanddoek
  • een barbecue
  • aluminiumfolie

Het deeg

  • 150 g roggebloem
  • 500 g tarwebloem
  • zout

Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.

  • 4 eetlepels gedroogde gist

Doe de gedroogde gist aan de andere kant.TIP Als je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.

  • 3.75 dl water
  • olijfolie

Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.

Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.

De tomatensaus

Verwarm een scheut olijfolie in een pan.

  • 1 ajuin

Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.

  • 1 teen knoflook

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.

  • 70 g tomatenpuree
  • gedroogde oregano

Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.

  • 680 g passata (gezeefde tomaten)
  • peper
  • een snuif kristalsuiker

Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.

Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.

Afwerken en serveren

Verwarm de barbecue.

Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.

Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.

  • 1 bol mozzarella

Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.

  • 200 g kerstomaten

Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.

  • salami
  • kappertjes
  • tonijn uit blik

Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …

Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.

  • rucola
  • basilicum

Werk eventueel af met rucola of basilicum.

Bron: Dagelijkse kost (Tekst)

Haal vandaag nog uw ingrediënten
bij AD Flora Merelbeke