Dit is een perfect recept om met de kinderen te eten op vakantie: kleine pizza’s die ze zelf mogen beleggen met hun favoriete topping en bakken op de barbecue.
150 g roggebloem | 500 g tarwebloem |
zout | 4 eetlepels gedroogde gist |
3.75 dl water | olijfolie |
1 ajuin | 1 teen knoflook |
70 g tomatenpuree | gedroogde oregano |
680 g passata (gezeefde tomaten) | peper |
een snuif kristalsuiker | 1 bol mozzarella |
200 g kerstomaten | salami |
kappertjes | tonijn uit blik |
rucola | basilicum |
4 personen |
Benodigdheden
- een schone keukenhanddoek
- een barbecue
- aluminiumfolie
Het deeg
- 150 g roggebloem
- 500 g tarwebloem
- zout
Meng de roggebloem met de tarwebloem en strooi een snuif zout aan één kant.
- 4 eetlepels gedroogde gist
Doe de gedroogde gist aan de andere kant.TIP Als je verse gist gebruikt, moet je de dubbele hoeveelheid nemen.
- 3.75 dl water
- olijfolie
Voeg het water en een likje olijfolie toe. Kneed tot een glad deeg.
Verdeel het deeg al in kleine porties en laat de bolletjes een uur rijzen onder een schone keukenhanddoek op een warme plaats.
De tomatensaus
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
- 1 ajuin
Pel en snipper de ui. Stoof de helft van de ui in de olijfolie.
- 1 teen knoflook
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet hem fijn. Stoof de lookpulp met de ui.
- 70 g tomatenpuree
- gedroogde oregano
Voeg er de tomatenpuree en een snuif oregano aan toe en laat meebakken.
- 680 g passata (gezeefde tomaten)
- peper
- een snuif kristalsuiker
Giet de passata in de pan en kruid met peper, zout en een snuifje suiker.
Laat de saus wat inkoken op een zacht vuur.
Afwerken en serveren
Verwarm de barbecue.
Rol de bolletjes deeg uit tot kleine pizzabodems.
Besprenkel een vel aluminiumfolie met wat olijfolie. Leg er een pizzabodem op.
- 1 bol mozzarella
Bestrijk elke pizza met tomatensaus. Leg er stukjes mozzarella op.
- 200 g kerstomaten
Halveer de kerstomaten en verdeel ze over de pizza’s. Strooi er wat oregano over.
- salami
- kappertjes
- tonijn uit blik
Voeg toppings naar keuze toe: salami, kappertjes, tonijn, de rest van de ui …
Bak de pizza’s in een barbecue met deksel.
- rucola
- basilicum
Werk eventueel af met rucola of basilicum.
Bron: Dagelijkse kost (Tekst)