Logo Delhaize AD Flora Merelbeke - AD in het groot gescheven met Flora daaronder vermeldt

Een klassieker uit de Thaise keuken op de BBQ. Gegrilde en gelakte kipsatés met pindasaus en een pittige, zoetzure komkommersla.

600 g kippenvlees (van de bouten)1 blikje kokosmelk
scheutjes sesamoliescheut vissaus
scheutjes olijfolie200 g mini komkommers
een snuif kippenkruiden1 limoen
snuif lookpoedereen halve limoenen
2 sjalotten2 eetlepels kristalsuiker
1 teentje lookeen halve citroenen
een halve chilipeper4 eetlepels Ketjap Manis
4 eetlepels pindakaas1 eetlepel sriracha
2 eetlepels bruine suiker2 eetlepels ketchup
4 personen

Benodigdheden

  • Satéprikkers

Bereiding

  • 600 g kippenvlees (van de bouten)
  • scheutjes sesamolie
  • scheutjes olijfolie
  • een snuif Dagelijkse kost kippenkruiden
  • snuif lookpoeder

Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en doe ze samen met de kippenkruiden, de sesamolie, de olijfolie en het lookpoeder in een grote kom.

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • een halve chilipeper

Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een steelpan en stoof de look, de sjalot en een fijngesneden chilipeper erin aan.

  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 blikje kokosmelk
  • scheut vissaus

Voeg de pindakaas, de bruine suiker, de kokosmelk en een scheutje vissaus toe en breng de saus aan de kook. Laat vervolgens verder pruttelen.

  • 200 g mini komkommers
  • 1 sjalot
  • een halve chilipeper

Snijd de komkommers in ringen en doe ze in een kom, evenals de fijngesneden chilipeper en sjalot.

  • scheut vissaus
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Pers er het sap van een limoen bij, gevolgd door een flinke scheut vissaus. Voeg er een lepel suiker aan toe en meng alles goed onder elkaar en laat wat trekken.

  • een halve citroen

Haal de pindasaus van het vuur en doe ze in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg het sap van de citroen eraan toe en mix nog eens.

  • een halve limoenen
  • 4 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels ketchup

Meng voor de marinade de ketjap manis, de sriracha, de ketchup en het sap van de limoen onder elkaar in een kom.

Rijg het kippenvlees op satéprikkers en leg het vlees op de hete grill. Draai het vuur rechtstreeks onder de satés uit en laat het vlees even garen.

Draai de satés om en lak de saté aan beide kanten met het marinade van ketjap manis, sriracha en ketchup.

Zet de pindasaus op een plank. Schep de komkommersla in een kom en zet ze bij de pindasaus. Haal de satés van de bbq en serveer ze bij de pindasaus en de komkommersla. Werk de satés af met wat sesamzaadjes.

Bron: Dagelijkse kost (Tekst)

Haal vandaag nog uw ingrediënten
bij AD Flora Merelbeke